Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Receptek

2010.04.02

Kép Narancsos kalács

A húsvéti ünnepre érdemes kipróbálni ezt a finom és különleges narancsot, kalácsot, amely reggelire-ebédre vagy uzsonnára is kitűnő.

 Hozzávalók: 5db tojás,25dk margarin,10dk porcukor,15dk kristálycukor,30dk liszt, fél csomag sütőpor,1cs vaníliás cukor,10dk cukrozott narancshéj,10dk mazsola,1 narancs reszelt héja,1 citrom reszelt héja. A margarint habosra keverjük a porcukorral, a narancs és a citrom reszelt héjával és a vaníliás cukorral, majd egyesével belekeverjük a tojások sárgáját, a mazsolát, és a cukrozott narancshéjat. Lágy habbá verjük a tojásfehérjét a kristálycukorral. Először csak egyharmadát keverjük bele, majd hozzáadjuk a többit is, a margarinos alaphoz. Belerakjuk a liszt, sütőpor keverékét, és csomómentesre keverjük. Egy papírral bélelt tortaformába tesszük, és elsimítjuk. Előmelegített sütőben közepes lángon, 175 fokon kb. 45 percig sütjük. Sütés után porcukorral hintve tálaljuk.

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.