Receptek
Narancsos kalács
A húsvéti ünnepre érdemes kipróbálni ezt a finom és különleges narancsot, kalácsot, amely reggelire-ebédre vagy uzsonnára is kitűnő.
Hozzávalók: 5db tojás,25dk margarin,10dk porcukor,15dk kristálycukor,30dk liszt, fél csomag sütőpor,1cs vaníliás cukor,10dk cukrozott narancshéj,10dk mazsola,1 narancs reszelt héja,1 citrom reszelt héja. A margarint habosra keverjük a porcukorral, a narancs és a citrom reszelt héjával és a vaníliás cukorral, majd egyesével belekeverjük a tojások sárgáját, a mazsolát, és a cukrozott narancshéjat. Lágy habbá verjük a tojásfehérjét a kristálycukorral. Először csak egyharmadát keverjük bele, majd hozzáadjuk a többit is, a margarinos alaphoz. Belerakjuk a liszt, sütőpor keverékét, és csomómentesre keverjük. Egy papírral bélelt tortaformába tesszük, és elsimítjuk. Előmelegített sütőben közepes lángon, 175 fokon kb. 45 percig sütjük. Sütés után porcukorral hintve tálaljuk.